joi, 19 august 2010

Strigătul

Vântul dansa pe ritmuri sălbatice. Iarba se ondula sub greutatea paşilor viscolului. Iar cerul orbise deja. O linişte ucigătoare îmbrăţişase demult câmpia netedă. Exact în mijloc, un trup ca de piatră se pierdea cu privirea în zare. Trupul contorsionat de durere degaja un miros putred de la rănile veştejite. Sufletu-i era încărcat de zbucium. Cu fiecare secundă ce trecea agonia îl mânca pe dinăuntru spre exterior. Iar ochii adânciţi în orbite vedeau paşii deznădejdii. Odată gura a început să i se mişte uşor. Faţa-i era crispată ca niciodată. Vedeam cum ochii fac semne. Nasul i se strâmba. Mii de cute apăruseră pe frunte. Îl durea ca de moarte. Dar nu se lăsa. Gura o tot mişca. După conturul buzelor am realizat că forma propoziţii. Dar eu nu auzeam nimic. Eram departe de el. Şi nici nu puteam să înţeleg. Vedeam cum se chinuie. Totul era tulburător la el. Din nou gura a început să i se mişte. De data aceasta am înţepenit. Vorbele lui au căpătat glas. Unul sfâşietor. Un bubuit mi-a ajuns până la urechi, iar mintea mi-a ciocnit-o. Era atât de grotesc. Acea voce... mai bine zis, acel tunet, care te paraliza, te făcea să te pierzi în neant, s-a ridicat până la cerul tuciuriu. Părea că întreg locul era plin, cucerit de acel... acel strigăt disperat.

,,Cei răi vor plăti!"

4 comentarii:

  1. Estera,textul mai trebuie lucrat putin ca sa cucereasca cu strigatul disperat"cei răi vor plati".Asculta si vezi ce vor cuvintele!
    Astept varianta care sa ma faca sa spun felicitari,estera!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite cum vad eu textul, are si parti bune, dar si scapari multe:

    Vântul dansa pe ritmuri sălbatice. Iarba se pleca, înfrântă. Cerul orbise sub viscol. Ucigaşă, liniştea îmbrăţişase câmpia. Pierdut în mijlocul netezimii, un trup ca de piatră. Abia zărit. Contorsionat de neştiute dureri, cu sufletul parcă încărcat de zbucium. Cu fiecare secundă agonia mânca din lăuntru făcându-şi drum spre exterior. Ochii adânciţi în orbite urmăreau paşii deznădejdiei.
    Deodată gura a început să i se mişte uşor. Faţa, crispată ca niciodată. Vedeam cum ochii fac semne. Nasul i se strâmba sub efortul comunicării. Cute acoperiseră fruntea. Îl durea ca moartea. Nu se lăsă. Zbuciumul buzelor încearcă cuvinte, probabil propoziţii. Dar eu nu auzeam nimic. Eram departe. Cum puteam înţelege? Îi vedeam doar chinul tulburător. Gura se mişca în continuare. De data aceasta am înţepenit. Vorbele mute căpătau glas. Unul sfâşietor. Un bubuit mi-a ajuns la urechi, mintea s-a ciocnit de înţeles. Era atât de grotesc. Vocea... mai bine zis, acel tunet, care te paraliza, te făcea să te pierzi în neant, se ridicat până la cerul tuciuriu. Părea că umple întreg locul, îl cucereşte acel... acel strigăt disperat:

    ,,Cei răi vor plăti!"

    Doru Emanuel

    RăspundețiȘtergere
  3. hey guys! thanks for your comms.Intr-adevar am simtit ca strigarea nu prea avea efect. Voi incerca sa ma gandesc la un alt sfarsit. Dar Ioana, cum Doru deja a facut o noua varianta, nu te supara ca o sa astepti mai mult noul sfarsit. :) Doru, mersi. Imi palce foarte mult varianta ta. :)

    RăspundețiȘtergere