luni, 23 august 2010

Porţia de sarmale

Îmi spunea cineva de dimineaţă: să râzi, ai 16 ani! Vreau să râd cu voi.
Ce este „Porţia de sarmale”? Un cenaclu, o şcoală, un grup, un gând, un cadru care să ne stimuleze, sa te ţină concentrat, să nu te risipeşti în banal, desigur, ţinând cont de individualitatea fiecăruia.
De un cadru stimulativ toţi avem nevoie să creştem, să ne dezvoltăm, în direcţii noi sau doar să descoperim firide care altfel ar rămâne în umbră. Este oala cu sarmale unde se regăsesc arome atât de diverse, dar care fac ca fiecare bucăţică să fie delicioasă, în felul ei. Am dreptate? Sarmale se fac cu carne, afumată sau nu, de porc, gâscă, pui, oaie, viţel sau peşte, ciuperci, păsat, cu orez sau fără, urdă sau doar legume, mari, mărunte, urieşeşti sau călugăreşti, coapte pe sobă, aragaz, cuptor, în ancestrale oale de lut sau tuci sau modernele incinte de acum. Indiferent cum sunt preparate, de miresmele pe care le poartă, tot sarmale se numesc.
Poftiţi, dar, la farfuria noastră.

http://portiadesarmale.blogspot.com/

Priviţi, gustaţi, lăsaţi opinii, impresii, cuvintele şi gesturile voastre ne vor ajuta să devenim. Noi încercăm. Voi?
Dacă alegeţi singurătatea, dragii mei, indiferent de ce spun marii autori, de ea veţi avea parte. Ori până şi tu, da, şi tu, chiar şi tu, singuratecul, visătorul şi visul, marele scriitor sau doar pierdutul poet, nu poţi sta deoparte. Din când în când ieşi în lume, pentru că ai nevoie de o gură de aer proaspăt. În definitiv nu cântăm singuri, nu cântăm pentru noi, ci pentru ceilalţi, pentru oameni. Da, aveţi dreptate, de cele mai multe ori ei, ceilalţi, nu ne înţeleg. Dar numai un prost se retrage îmbufnat când ceilalţi nu vibrează la melodia noastră. Cântăreţul adevărat, va continua pentru că ştie, simte că asta este menirea lui. Harul de la El, cântecul doar al tău. Tu, voi alegi. Eu, Doru Emanuel am ales.

Castanele vrăjite ale zilei de azi.

2 comentarii:

 1. "Din când în când ieşi în lume, pentru că ai nevoie de o gură de aer proaspăt. În definitiv nu cântăm singuri, nu cântăm pentru noi, ci pentru ceilalţi, pentru oameni. Da, aveţi dreptate, de cele mai multe ori ei, ceilalţi, nu ne înţeleg."
  Si eu,Ioana Rosculet am ales!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo! Am găsit şi explicaţia titlului şi plus la toate e o motivaţie bine definită pentru ceea ce facem.
  Frumoasă iniţiativă!
  Respect şi urez Succes!

  mf

  RăspundețiȘtergere