vineri, 20 august 2010

Monologul doi – Să iubeşti înseamnă să fii nebun

Te tot lauzi că iubeşti, dar ştii că adevărata iubire înseamnă să fii nebun, iar tu nu eşti?
Eu şi Nebunul meu ne dezbrăcăm noaptea de oameni să ne scriem versuri pe faţă. Uneori picioarele ne ies în cîmp să alerge fără noi, adică fără cap, iar mîinile entuziasmate pleacă s-adune păpădii. Nebunie ? Da. Şi evident că ne iubim. Buzele evadează şi se năpustesc fără ca să mai fim cu ele (sau ele să fie cu noi, nu mai ştiu). Pur şi simplu, invadate de dor, ele-şi găsesc amorul ca-ntr-un reflex învăţat de ani.
Mai ştii, hai să te fac gelos pe nebunie, ziua scobim în lemn rînduri din Stănescu şi-apoi le atîrnăm de mînerul uşilor din blocuri. Deseori, în acelaşi loc, seara, găsim ciocolate. Le adunăm şi le punem într-o cutie la unicul orfelinat din oraş pînă apare soarele. E plăcut.
Ai văzut tu cum inimile izbucnesc pulsate de fiori, iar buricul ne crapă să ne putem contopi trupurile în unul ? Se întîmplă doar cînd iubeşti. Plămînii încep să cînte cu ficatul simfonia angelică, iar venele-şi curg plăcerea dintr-un corp al meu într-un corp al lui. Simţi de parcă ai avea furnici beate sub pori.
Uite-o! Doamne, cît e de seducătoare... Nu-i aşa că-ţi vine să te năpusteşti asupra ei şi să faci dragoste cu ea? Am şi uitat că nu eşti nebun. De fapt, te amăgesc. Vroiam doar s-o mai spun o dată pentru tine. Poate doare, dar uite, pare a fi o caisă-măr, din mijlocul raiului, care te împinge la păcat, dar e lună. E o lună nebună pentru că în ochii mei tot ce văd se contaminează cu adierea sufetului căzut în delir. Nu-i aşa că e minunat ? Recunosc că nu înţelegi, dar îţi mulţumesc pentru că taci cînd îmi scriu nebunia. Poate nu o scriu chiar perfect, dar o nebunie ar şi trebui să fie nebună. Ştiu că de la bun început îţi irită timpanele cuvîntul acesta, dar îmi place că ştii să fii mut, iar eu îţi improvizez răspunsurile, pentru că ţi-e ruşine s-o faci tu

3 comentarii:

  1. "..de parca ai avea furnici beate sub pori". Imi place expresia asta.
    Totusi, mi se pare putin cam dur, ( la expresivitate ma refer). Dar banuiesc ca astea sunt stilurile cautate azi.
    Anyway, imi place cum scrii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te tot lauzi că iubeşti, dar ştii că adevărata iubire înseamnă să fii nebun, iar tu nu eşti?


    Dia ,textele tale au ceva in ele...cred ca doza de nebunie trece dincolo!Un text bun!
    bravo,Dia

    RăspundețiȘtergere