duminică, 29 august 2010

Exerciţiu de inimi

Pe aici sunt nişte nimicuri, nişte gânduri din sertarele imaginaţiei. Fii atent, nu eu sunt personajul implicat în text, scriu doar la persoana I. Aşa simt mai bine. Oricum îmi place exerciţiul ăsta.


ha...eu nu iubesc. inima nu e decât chestia aia din trup, studiată alene la biologie alături de o albină sâcâitoare ce-şi făcea igiena într-un flaconaş cu substanţă. mă plictiseşte iubirea. mă oboseşte. o singură dată am iubit şi eu un băiat. să-l ia naiba (să-mi fie iertată expresia). a trecut. oricum am mai zis-o, plictisitor. inimioare, fluturaşi, roşu, ciocolate-mă amuză, zău! privesc absentă zilele alea din trecut. albumul cu amintiri e prăfuit. o să-l mistuie flăcările. nu are rost să îmi ocupe poliţa. da, vedeţi, sunt atât de crudă. acum fac şi eu exerciţii de inimi. încerc să iubesc. e amuzant jocul ăsta. dar peste cîteva secunde abandonez jocul, e firesc şi iubirea m-a abandonat pe mine. acum, confecţionez inimi din hârtie. decupez atent, doar pentru plăcerea de a pricinui tristeţe foii albe cu foarfeca. vezi, şi foaia e albă. nu mai ţin cont de culoare. la ce-mi trebuie simbolurile. mă dezic de sentimente. sunt pregătită pentru noi dimensiuni şi noi existenţe. alte meridiane. alte paralele.

6 comentarii:

  1. îmi place. dar ştiu că poţi încă mai mult!

    diana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria,putin mai trebuie finisat...!Transmite si asta conteaza!Eu una as renunta la " ce-şi făcea igiena într-un flaconaş cu substanţă" ma duce cu gandul foarte departe de iubire!
    felicitari!

    ioana

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana: eram într-un moment de nesiguranţă atunci.
    Flyerboy: merci de trecere.
    Ioana, multumesc de sugestie.Apropo de flaconaş cu substanţă, mie îmi place expresia. Îmi plac astfel de amănunte, ele în text fac să evidenţieze într-un fel sau altul dispreţul faţă de iubire, să se simtă înstrăinată de iubire.
    Da, aş putea face şi nişte schimbări, o să încerc, însă mai tîrziu, acum nu mă simt în stare.

    mf

    RăspundețiȘtergere
  4. Colegi,

    Maria spune chiar de la inceput ca este un exercitiu, cateva ganduri fara pretentii.
    Uneori avem nevoie, noi cei infectati cu microbul cuvintelor, sa ne descarcam ca sa mergem mai departe.

    Imi place insa ca v-ati dat drumul. Nu putem continua numai laudandu-ne unul pe altul. Trebuie sa scoatem in evidenta si ce credem, dupa parerea noastra, ca nu merge, ca nu suna bine, nu e destul de melodios. Poate avem dreptate, poate nu. Uneori e dificil de acceptat ca am gresit sau ca am fi putut da mai mult, cu un minim de efort, dar interactionand intre noi dezvoltam alte laturi ale noastre.
    Trebuie sa invatam daca vrem sa iesim im lume cu fruntea sus, daca vrem sa nu mai auzim: pentru varsta voastra e bine. Eu sunt convins ca aici s-a strans un grup bun, de valoare. Sper sa ni se alature si altii. E un drum greu, al naibii de greu, insa uniti, vom face fata.

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  5. Doru,

    Mesajul tău e binevenit! Respect şi Susţin părerea ta. Avem nevoie de critică, de păreri şi cum ai zis ,,să interacţionăm".

    Şi nu ar trebui să ne supărăm. Eu aştept orice părerea de a voastră.

    mf

    RăspundețiȘtergere