sâmbătă, 9 octombrie 2010

Exerciţiu Literar (octombrie)

Luna aceasta iarăşi ne propunem să facem un Exerciţiu Literar. Tema propusă: ,,Toamna ca o jucărie stricată". Poate fi poezie, proză, orice, însă nu în proporţii prea mari, fiindcă e un exerciţiu. Termenul: o lună, până pe 9 noiembrie. Va rămâne la fel  ca data trecută.
Textele vor fi trimise prin mail la administratorii blogului. Vor fi publicate anonim, iar la sfârşit se vor afişa rezultatele + autorii.

Succese! şi Inspiraţie tomnatică!

11 comentarii:

  1. nu inteleg de ce "toamna ca o jucarie stricata"?.Eu propun "Toamna vazuta de mine" deoarece ofera libertate de exprimare si celui care vede toamna ca o jucarie stricata si celui care repara jucaria!Ei da, recunosc eu nu am reusit sa ma detasez de eul liric asa ca nu pot sa scriu despre ce nu simt!

    RăspundețiȘtergere
  2. şi eu m-am gîndit la ceea ce a spus Ioana. cred că are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria,

    multumim pentru tema propusa si pentru implicarea permanenta in promovarea noastra.
    Iti raman dator pentru ajutorul de aici.

    Este o tema dificila, dar nu mposibila. E doar neobisnuita. Chiar imi place.

    Ioana,

    scrie despre cum vezi tu acest anotimp, aducand argumente literare ca nu este "o jucarie stricata".
    Asta da provocare. Te prinzi?

    Succes colegilor!

    Doru Emanuel

    RăspundețiȘtergere
  4. Doru,
    daca tot este exercitiu apoi sa fie : jurizarea sa se faca separat -proza scurta
    -eseu
    -poezie
    Imi mentin rugamintea ca tema sa fie toamna vazuta de mine.Ne putem desfasura mai bine intr-un cadru largit si eu zic ca asta vrem:sa scriem.Pentru mine toamna inseamna metafore,este totusi un anotimp!Daca Maria tine la tema ei,ok vin si eu cu tema mea.Rog colegii sa -si spuna parerea.Si accept votul majoritar.Sa asteptam ...

    RăspundețiȘtergere
  5. E ok. Pur şi simplu mă gîndeam că la un Exerciţiu Literar trebuie să fie o temă exactă. Un amănunt comun. Este un exerciţiu pentru a scrie, nu pentru a desfăşura romane, texte lungi. Vroiam să ne concentrăm exact la tema propusă, fiindcă apoi se scrie text ce nu porneşte de la temă, dar în general, fugind de la subiect.
    Şi totodată, aceeaşi temă, însă viziuni diferite. Ăsta era scopul meu.
    Dacă spun tema ,,Viaţa"-da, e interesant! însă lipseşte firul ăla de care să mă agăţ pentru un exerciţiu literar, şi evidenţiez cele din urmă. Însă dacă dau un amănunt, o sintagmă nu atît de largă diferă subiectul; evident, textele vor fi diverse, dar ele vor duce la punctul comun legat de cuvîntul din titlul ex.literar.

    Dar, să fie şi aşa. Data viitoare încercăm altceva. Am deja o idee care cred că va fi pe placul tuturor.În fine, vom vedea pe parcurs. :)

    mf

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria,
    nu inteleg de ce crezi ca tema mea duce la ocolirea subiectului.Dimpotriva!Fiecare vede toamna diferit, tu o poti descrie ca pe o jucarie stricata,eu asa cum o simt.Un exercitiu literar trebuie sa ajute la dobandirea sau perfectionarea scrisului.Si zic ca asta vrem sa facem aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. De obicei exercitiile sunt grele(spre exemplu alea de la tema la mate) tocmai de asta a propus maricika o tema mai restransa.Tu propui practic ca tema toamna. Si deja s-a cam scris despre ea.

    Ella

    RăspundețiȘtergere
  8. Ella,
    ai dreptate. Mă bucur că ai perceput corect potenţialul temei propuse de Maria. Ai punctat bine.

    Maria,
    nu renunţa, e păcat.
    E mare provocarea, recunosc, şi pe mine m-a buimăcit, dar îmi place, e o temă neobişnuită, nemaiîntâlnită, o adevarată provocare, iese din rutină.
    Da, îmi place mult.
    Ieri eram disperat, nu credeam că o să pot scoate ceva din ea
    Da, daca nu ai destula imaginatie, nu poti scoate nimic
    Eu mă prind, poate n-o să iasă nimic, dar încerc.
    Cine mai îndrăzneşte?

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu, una, sunt de acord cu Maria.
    Nu toata lumea vede toamna "ca pe o jucarie stricata"
    Unii au o atractie mai mare asupra toamnei, si poate o considera o jucarie in inflorire permanenta.
    Dar sunt si de acord cu Ella, si toamna s-a cam dezbatut...ca sa ajungem la o descriere a toamnei, n-ar mai fi pusa in joc atat de mult imaginatia, cat gradul de atribuire al autorului la procedeele artistice si metaforizare...
    Sunt de parere ca ar trebui sa fie ceva destul de greu (sincer, ideea asta ma cam da putin peste cap, si, chiar daca am facut schita poeziei, trebuie lucrata), dar ceva ce poate fi insemnat de oricine, nu doar de cei carora nu le place toamna.
    In momentul asta, n-am nicio idee despre care ar putea fi titlul..

    RăspundețiȘtergere
  10. Ella, mă bucur! Ai înţeles mesajul.
    Doru, Lorelei, la fel.
    Încercăm...

    mf

    RăspundețiȘtergere
  11. Exercitiile la matematica sunt grele pentru cine nu a invatat! Eu nu am spus ca este o tema grea.Am spus ca este o tema restrictiva.Dar daca asta vreti...asta este!Va respect dorinta.

    RăspundețiȘtergere