joi, 7 octombrie 2010

înspăimîntător!


a te naşte
durează
cîteva clipe

a muri
durează
o viaţă întreagă 

19 comentarii:

  1. un alt mod de a spune...incepi sa mori inca de cand te nasti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana,

    daca asta e poezie
    ma las de meseria
    si nu mai scriu promit
    macar pana in zori
    si numai dupa ce-mi limpezesc
    gandurile cu roua din nori

    M-ai incearca.

    Ioana,
    astept pareri de la voi. Pertinete.
    Puteti.

    Doru Emanuel

    RăspundețiȘtergere
  3. Doru,
    eu am spus! Sa vedem colegii ce au de zis.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, aici sunt nişte gînduri, meditaţii. Probabil şi vîrsta e de vină. Diana e în perioada cînd tot ce simte se transformă în poezie.

    mf

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Maria, ai dreptate, insa aici nu avem poezie.

    DEI

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia, eu sa fiu in locul tau chiar as lupta!

    RăspundețiȘtergere
  7. :D hmm..
    dacă vine aşa, atunci vreau ca DEI să aducă nişte argumente, faptului că nu e o poezie.

    iar eu o să public mai jos un exemplu de astfel de poezie.
    e vorba de NICOLAE ESINENCU - poet cu valoare recunoscută. Şi nu doar poet.

    DOAMNE FEREŞTE!

    Doamne fereşte
    Să te naşti-
    Mori.

    Doamne fereşte
    Să mori -
    Nu te mai naşti.

    nu pot să zic că a mea e la fel de reuşită ca a lui. nici nu mă compar. sunt prea mică în comparaţie cu el. şi cu toate astea, dacă nu ţi-a plăcut, ai putea să spui că e o poezie nereuşită.da.

    însă nu mi se poate şi mie impune asta.
    aşa sunt eu. nu mă las.

    (un apropo micuţ. :D mie chiar îmi place ce am scris)

    sper să nu fi supărat pe nimeni.

    diana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dia, nimeni nu se supara.Poate doar cei care nu vor sa invete.Este bine ca s-a spart gheata si nu ne mai laudam toata ziua versurile.asta nu ajuta.Iti multumim pentru aducerea in prim plan a versului lui Esinencu.Bine ar fi daca la fiecare poezie ne-am spune parerea pe marginea textului.Cred ca putem sa facem asta.Ce zici Dia? Eu zic da.

    RăspundețiȘtergere
  9. da. şi eu sunt de aceeaşi părere. doar că nu prea reuşesc să comentez tot, chiar dacă citesc..
    nu prea dispun timp, dar o să încerc să mă implic cum pot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu un singur lucru vreau. Să nu ne certăm. Să fim sinceri. Să fim constructivi. Să fim obiectivi. Să învăţăm unii de la alţii. Şi argumente...

    mf

    RăspundețiȘtergere
  11. Diana,

    daca vrei alte pareri decat ale noastre, te rog sa apelezi la un poet, dar un poet adevarat. Nu unul sau una care a publicat o carte si se crede geniu.
    Daca nu cunosti nici unul aduc eu, pe cine vrei tu.
    Si il rugam sa ia la purecat toate textele, inclusiv ale mele.

    Daca vrei argumente stiintifice, iarasi putem apela la un profesor universitar. No problem.

    Faptul ca ai adus ca argument pro pe acel poet, nu face cuvintele tale mai valoroase, dimpotriva, le face si mai nefericit alese.

    Iar de timp prea mult nimeni nu dispune, chiar daca nu pierdem vremea pe alte site-uri, toti suntem elevi eminenti, cu multiple preocupari.

    Despre suparare, sa fim seriosi, de ce sa ma supar ca tu nu vrei sa accepti o parere sincera?
    In definitiv e treaba ta cum scrii. Colegii tai au de castigat, asta e sigur.
    Daca vrei doar sa fii laudata, imi pare rau, eu am s-o fac cand poezia ta imi va spune ceva. Cea de aici nu-mi spune nimic.


    Maria,

    nimeni nu se cearta aici. Daca vrem sa invatam bine, daca nu, asta este.
    Nu eu voi hotari cine va aparea in cartea noastra. Dar nici nu am sa aduc argumente pentru cineva care crede ca nu are ce invata de la colegii de generatie.


    DEI

    RăspundețiȘtergere
  12. serios ? te dai prea mare în ce spui, iar eu nu vreau să fac asta.
    dacă ai publicat şi tu, nu înseamnă că trebuie să faci abuz de mîndrie. nu vreau să continui să mă contrazic cu tine, pentru că nu apreciez orgoliul.
    accept toate părerile, indiferent de ce-ar fi.pur şi simplu în unele cazuri mă limitez la a mea.
    atît.pa.
    cred că e posibil, deci vreau să-mi retrag textele de aici.
    mulţumesc.
    mi-a făcut plăcere să vă cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Doru,
    cand citesc un com cu greutate ma simt strivita de cuvinte.Important este ca ma ridic,imi ling ranile si o iau de la capat.Eu,dar toti fac asa?
    Dia,
    undeva este un gol.Nu trebuie umplut cu vorbe spuse la furie.Suntem prea mici sa ne comportam ca adultii! Nu vad motive sa ti retragi poemele.Aici la noi se spune un sut in fund un pas in fata!Dia, Doru ?

    RăspundețiȘtergere
  14. :D:D:D amuzantă faza cu şuturile :D

    acum seara am postat această (ne)poezie(a se citi după cum credeţi mai bine) pe siteul Cenaclului Lira ca să văd dacă şi acolo îmi vor spune aceleaşi lucruri. dar nu a fost aşa. ba chiar am fost apreciată bine. mi s-au acordat stele, ceea ce înseamnă că e un text poetic destul de bun. dacă mai obţin o stea,pentru că am nouă, textul trece în bibliotecă, adică va fi inclus în următorul volum al cenaclului (membrii de acolo sunt atît poeţi recunoscuţi, cît şi unii mai mici, adică debutanţi). a se lua în consideraţie că acordarea stelelor o fac doar adminii sau membrii de onoare.
    vă invit şi pe voi acolo, doritorii. cred că e ceva folositor fiecăruia. www.lira21.ro

    Ioana, poate a fost un pic de furie, dar nu răutăcioasă. Trece ea... cum trec toate pe lumea asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dia,
    eu zic ca nu pulbicarea conteaza.Sunt o multime de carti care zac in rafturi fara sa le cumpere nimeni.Eu zic ca poezie este atunci cand ajunge la inima cititorului.Si fiecare cititor are preferinte.Conchid o poezie pentru fiecare ! E mult adevar in cuvintele astea!

    RăspundețiȘtergere
  16. da, Ioana. aşa e.
    chiar şi Mircea Cărtărescu a spus într-un interviu: "Nu scriu pentru toată lumea. Nu ţin să plac tuturor. Literatura e diversă, gusturile sunt diverse.”

    RăspundețiȘtergere
  17. Recunosc, am ezitat să dau un răspuns sau nu. Nu sunt convis că trebuie, nu ştiu dacă nu trebuie. Încerc.
    Doar câteva cuvinte şi vreau să închid definitiv, cel puţin eu, această discuţie.
    Indiferent de steluţele primite nu ştiu unde, părerile mele vor fi sincere în continuare. Scopul meu, când am deschis acest loc a fost să ajut, cu foarte puţinul meu, pe tinerii de vârsta mea. Nu toţi au rude, mame, taţi, mătuşi sau mai ştiu eu pe cine, în domeniu, care să îi ajute, să îi îndrume.
    Părerea mea a fost sinceră, ştie toată lumea literară că nu vorbesc numai ca să mă aflu în treabă. Ar trebui să apreciezi măcar acest lucru, chiar dacă am fost singurul care ţi-am spus franc ce gândesc, nu să te înverşunezi împotriva mea. Dar o faci şi cu alţii care vor să te îndrume, mult peste vârsta şi valoarea mea, aşa că reacţia nu m-a surprins. Vezi Lira, că tot ai pomenit de ea şi modul în care ai răspuns doamnei Radu Camelia la „toamnă afară şi Ioana”, de ex. Am dat o părere aşa cum am procedat cu Ella de ex. care pe aceeaşi Liră are un succes bine meritat cu poezie „La loc în aburi” ( acolo apare cu titlul schimbat)
    De supărat nu sunt supărat, nu-ţi port pică. Nu e singura palmă pe care o primesc în lumea literară, sunt conştient că vor mai fi. Discuţiile sunt inevitabile, ca să răspund şi Mariei. Spun doar că nu o meritam, dar asta este tot părerea mea, s-ar putea să greşesc.
    Cum zicea însă şi Maria, undeva pe blogul ei, vă citesc pe toţi, oriunde vă găsesc: „E în zadar să vorbesti celui ce nu vrea sa te asculte”. Cred că este valabil aici.
    Închei, cu un sfat totuşi, dacă vrei să-l primeşti de la cineva care se zbate în lumea literară de la 9 ani. Ai grijă cu cine te însoţeşti, calitatea şi bunele intenţii nu le găseşti numai la cei care te laudă, îţi dau steluţe, ş.a.m.d. Faptul că pe un site eşti plină de steluţe iar pe altul stai doar în atelier cu aceleaşi texte, spune suficient despre lumea în care încercăm să intrăm.
    Transmite salutările mele mamei tale. I-am citi poeziile de pe Lira, chiar dacă nu am lăsat semn. Rareori las.
    Îţi urez tot succesul pe care îl meriţi.

    Doru Emanuel Iconar

    P.S. Le mulţumesc Mariei şi Ioanei pentru curajul de a lua atitudine în această „dispută”. Maria a fost singura care a subliniat că avem nevoie de sinceritate, măcar aici, măcar între noi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Doru, mi-am cerut scuze de la Dmna Camelia pentru că s-a produs o confuzie din cauza faptului că stilul vostru de a vorbi diferă un pic de al nostru. Sunt multe expresii ale voastre pe care nu le înţeleg. "timpul pierdut" din cauza căreia am supărat-o nu fusese potrivit ales, vroiam să-i spun ideea că-i mulţumesc că a îndrăznit să îşi ia din timpul preţios intrînd pe la mine. I-am şi explicat asta, poate nu ai reuşit să vezi. Acum e totul OK.

    :D Mie tot îmi place sinceritatea. Şi sincer să-ţi zic, mulţumesc pentru că mă tratezi într-un mod cît mai franc, de fapt ca şi pe toţi. Sunt şi eu genul de persoană care spune totul curat indiferent de cine e şi cum îl apreciază alţii, îndeosebi în poezie.

    Pe agonia am început să ies din atelier.

    Mulţumesc din partea mamei.
    Nu te-am văzut pe lira încă :P. Îmi pare bine că suntem colegi şi acolo.

    O zi bună.

    RăspundețiȘtergere