miercuri, 8 septembrie 2010

Oraşul de plastilină

E iarăşi zi... una ca şi toate celelalte, iarăşi din bucătărie a ajuns până la nasul meu mirosul de prăjituri arse, în cuptorul care i se topeşte uşa din plastilină. Azi cumpărăm un nou cuptor, excesul de căldură l-a stricat… iarăşi... câte unul pe zi.
Azi ca niciodată am chef să nu mă folosesc de mâini. La ce bun să pun mâna pe ceva care se deformează sub presiunea degetelor. Stau în picioare lângă uşa camerei şi dau cu piciorul în speranţa că se va deschide. Sau voi ieşi ca niciodată printr-o gaură din această uşă care abia se ţine. Căci mă împotrivesc să pun mâna pe mâner. Şi iată, uşurare, uşa a cedat îndoindu-se şi căzând pe podea ca o coală de hârtie dărâmată de presiunea aerului, însă asta e de plastilină... mă dau jos pe scări şi îmi rămân urmele paşilor pe treptele albe ale acelei scări... În tot acest timp mă gândeam, ce fac azi?... că prima idee a fost a fost ceva nu prea diferit de ieri... iarăşi cumpăr plastilină, facem reparaţie...

4 comentarii:

  1. Nota bene pentru ideea necesităţii cumpărării în fiecare zi a unui nou cuptor. Aşa sunt copiii dintotdeauna, ahtiaţi după dulciuri, ar vrea ca la fiecare minut mama să le ofere ceva pufos şi fain mirositor...Un text BUN.
    O remarcă: "...în cuptorul care i se topeşte uşa din plastelină" trebuie să devină: " în cuptorul căruia i se topeşte...".
    Cu prietenie, Emil

    RăspundețiȘtergere
  2. Fraze întortocheate, greoaie.
    "E iarăşi zi... una ca şi toate celelalte, iarăşi din bucătărie a ajuns până la nasul meu mirosul de prăjituri arse, în cuptorul care i se topeşte uşa din plastelină. Azi cumpărăm un nou cuptor, excesul de căldură l-a stricat… iarăşi... câte unul pe zi.
    Azi ca niciodată am chef să nu mă folosesc de mâini."
    Am îngroşat cuvintele repetate nejustificat într-un singur paragraf, reciteşte textul cu voce tare şi vei vedea că-ţi fragmentează lectura, încearcă!
    Cu siguranţă ai talent, îţi rămâne doar să vrei să lucrezi, să şlefuieşti.
    Nota 6

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, şi mie mi s-a părut destul de greu de citit. Cred că folosirea multor puncte de suspensie nu te ajută neapărat să redai stările. cu răbdare şi voinţă sunt sigură că vei reuşi mai mult.

    cu prietenie, maria
    Nota 6

    RăspundețiȘtergere
  4. Text cam închistat în propria idee, deci fără un prea mare potențial și orizont. Câteva greșeli de exprimare și aici. Continuați să scrieți, dar lăsați imaginația să zburde mai mult.

    6,80

    Călin Sămărghițan

    RăspundețiȘtergere