miercuri, 15 septembrie 2010

Amintirea unor rânduri ( 2 )

Mă mut doi metri în stânga. Privirea ta e ațintită asupra plutei. Nu mă bagi în seamă. Ne jucăm cine cedează primul? Trișezi! De ce nu mă lași să pierd? Îți dregi glasul.
- Hai, vino lângă mine. Te avertizez! Nu cânți. Scoți o rolă de bandă adezivă din buzunar. Te privesc uimită.
- Vrei să-mi lipești asta peste gură? Hai, încercă. Pot să murmur. Și murmurele sunt periculoase. Sau tu nu ai urechi? M-ai iritat, deja! Auzi la el… scoci!
- Doamne, dar dusă mai ești! Trebuie să întăresc cutia cu momeli! Cum îți trece prin cap că pot să-ți strivesc frumusețe de buze!
Râzi cu atâta poftă încât mă molipsesc și eu. Mă ridic și vin lângă tine.
- Ți-e frig? Mă întrebi în timp ce duci mâna la rucsac. Scoți hanoracul meu din flecee. Roșu ca focul. Mă încălzesc numai când îl văd.
- Cum de nu uiți niciodată de el?
- Taci și îmbracă-te. Nu vezi că ai buzele vinete?
Mă îmbrac în tăcere… ce bine mi-ar prinde o gură de ceai!
- Ești gata? Dacă te uiți cu atenție în rucsac o să găsești termosul. E plin cu ceai. Te-aș fi servit eu, dar tot dă târcoale o zvârlugă. Nu risc s-o scap. Chiar am poftă la prânz de un borș. De pește. A, că tot am adus vorba de mâncare. Ai două sandviciuri să-ți potolești foamea.
Mă întorc să te privesc. Mă simt ca un copil răsfățat. Mănânc în liniște. Răsare soarele!

4 comentarii:

  1. a...era sa uit! stiu ca este textul meu, dar imi place asa de mult ca l-am citit din nou. Nu de alta dar continuarea se cam lasa asteptata!

    Brovo Ioana,un text bun! Ei si ce daca aud glasul vorstru...uite-o si pe asta. Tot imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. este o gluma! reactie la citirea unor randuri care incep "pentru aceea......"! ei bine? si uite ca de glumeata ce sunt am scris vorstru .erata la com nr 1- vostru. Gata cu glumele. nu de alta dar plec la scoala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, Ioana. O proza care curge foarte bine. Ai dreptate sa te lauzi cu scrisul tau. Aici se vede clar talentul tau.
    Sper sa continui acesta povestire.

    DEI

    RăspundețiȘtergere
  4. Doru, inseamna ca e bun textul! Mersi!

    RăspundețiȘtergere